torstai 9. huhtikuuta 2009

Kukkasia kartongista


Meidän pääsiäisruoho ei itänyt ollenkaan, joten tehtiin lasten kanssa isot kukkaset kevät-pöydän koristeeksi.Tarvikkeet:
* keltaista kartonkia, johon aikuinen on piirtänyt valmiiksi ison kukan
* sakset
* pullovärejä - meillä vihreä, oranssi ja viininpunainen
* kertakäyttölautasia
* (vessapaperirulla)
* (vihreää silkkipaperia tai askartelu-huopaa)
* (liimaa)

Kiiralle äiti leikkasi k
artongista kukan pohjan, mutta Jimi leikkasi omansa itse.


Kertakäyttölautasilta on väriä helpompi ottaa sormin kuin esim. vanhoista pilttipurkeista - jotka taas pensselillä maalatessa ovat todella käteviä.

Kiira ihmetteli vähän aikaa pullovärin koostumusta, ennen kuin uskaltautui maalailemaan kunnolla.

Jimi oli jo vanha tekijä... :)

Välillä täytyi Kiiran mielestä "puuhkia käsi", vaikka kivaa olikin...

Kukkasen päällä kulki rallitie :DMaalauksen jälkeen lasten mielenkiinto askarteluun lopahti, joten jatketaan sitä sitten toisella kertaa. Taitaa olla lapset perineet kärsivällisyytensä ja pitkäjännitteisyytensä äidiltään :D

Seuraava homma olisi päälystää vessapaperirullat silkkipaperilla tai huovalla. Silkkipaperi pysyy ihan paperiliimalla paikoillaan, huovan kiinnitykseen kannattaa varata Erikeeperiä, tms. Lopuksi kukan varren yläpäähän - vessapaperirullan reunoille - levitetään liimaa (Erikeeper), painetaan kartonkikukka paikoilleen ja annetaan kuivua rauhassa...

Koska meidän kukat eivät tulleetkaan samana päivänä valmiiksi, niin asettelin koristeitamme uudelleen ja lisäsin pari uutta tipua. Seinälle on ilmestynyt myös Jimin tekemä pääsiäismuna ja noidan kissa sekä lasipurkkiin koristellut pajunoksat - kaikki tehty päivähoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti