perjantai 25. syyskuuta 2009

Ompelu-innostus!

Tänään tein korjausompeluita ja yhden trikoopipon Kiiralle. Tämä oli oikeastaan sellainen kokeilukappale, että miten se pipo tehdään kaksinkertaisena ja vanhaa keltaista t-paitaa oli juuri sopivasti Kiirulin pipoon.


Korjailuja tein Kiiran kylpytakkiin: vyön tilalle vetoketju vanhasta, rikkinäisestä fleecetakista. Kavensin myös vähän kylpytakkia tekemällä keskelle selkää sauman. Tämä vetoketjun ompelu oli ensimmäinen mitä olen koskaan tehnyt ja ihan hyvin meni vaikka vähän kauhistutti aluksi :D


Tein myös lapsille lääkärintakin roolileikkeihin Nikun polttareissa käytetystä juhlapaidasta. Tämä on kyllä ollut lapsilla jo aikaisemmin käytössä, mutta silloin se oli järkyttävän iso, hihat vaan leikattu pikaisesti lyhyemmäksi ja nappejakin vain kaksi - ihan ylhäällä ja ihan alhaalla. Nyt kavensin paitaa molemmista sivusaumoista, ompelin hihat siistiksi ja laitoin uudet napit.


Jimin muistuttelun ansiosta ostin eilen vihdoin keltaista askarteluhuopaa, jotta saataisiin aikaisemmin ompelemaani viittaan salaman kuva. Nyt on hieno "lentämis-viitta" (= Jimin sanoin). Tilaukseen tuli myös toinen viitta, johon pitäisi saada sitten kuu ja tähtiä :)


Viimeisenä vielä joskus aikaisemmin tekemäni hame roolileikkeihin (vanhasta verhosta):

Se on ollut tosi tärkeä erityisesti Jimille, joka tykkää leikkiä keijukaista, perhosta ja prinsessaa :)