sunnuntai 5. elokuuta 2012

Uusi elämä vanhoille paidoille

Kaivelin tuossa vaatekaappia yhtenä päivänä ja sieltä osui käteen toppi & t-paita, joita en pidä koskaan, kun ovat liian lyhyen mallisia - varmaan pesussa kutistuneet napapaidoiksi :D

Pinkki-vaaleanpunaisesta topista tuli pipo omaan päähän. Ihan alkusyksyyn, yksinkertainen. Topin alareunan ja sivusauman käytin hyväksi pipossa.


Valko-harmaa-raidallisesta t-paidasta leikkasin enemmänkin osasia. Jimille tuli pipo:Kaksinkertaisen piponkin leikkasin, mutta ompeluvaiheessa tuli kämmi ja mietin nyt, että jaksanko purkaa sekä suoran- että siksak-ompeleen vai enkö. Myös vauvoja varten leikkasin yhden pienen jutun, mutta kerron siitä lisää vasta kun näen onnistuuko vaiko eikö. On tuo trikoo paljon ärsyttävämpää ommeltavaa kuin sellanen venymätön kangas. Voi kun olis rahaa ostaa saumuri - niin ja taitoa käyttää sitä :D

muoks.

Tässä nyt se vauvoja varten tehty juttu - puolipotkarit:


Netistä löytyi kaava Baby Bornin puolipotkareihin ja niistä pikkusen suurennettuna tein tuollasen helpon version keskoselle. Kuminauhan pituuskin on ihan arvalla heitetty. No, sitten joulu-tammikuussa näkee onko ne sopivat vai pienet vai huonot vai hyvät.

2 kommenttia:

  1. Hei meillä on varmaan samanlaiset pesukoneet, koska munkin paidat jotenkin omituisesti aina kutistuu - ja housuillekin käy ihan samoin tuota vyötärönseudulta, varsinkin loma-aikana ;-)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea tehdä vanhoista vaatteista uudenlaisia! Helpot ideat ovat kiireisen arjen hyörinässä mukavaa ajanvietettä.

    VastaaPoista